HTML

Birdland

Politológia, közgazdaságtan, história, művelődéstörténet

Friss topikok

  • Helga Beauty Salon.: "A dzsentri és a proli mindig más pénzéből él." (Nádas Péter) Szent igaz, kár hogy Nádas a saját ... (2019.01.02. 15:30) A neofarok prolidiktatúra
  • lobster thermidor: A második gondolat urban legendnek jelzett zárójeles részéhez annyit fűznék hozzá, hogy a mese szí... (2012.06.02. 07:52) A falusi focista fél

2018.10.04. 10:41 LINOLEA

A neofarok prolidiktatúra

0_1.jpg

"A dzsentri és a proli mindig más pénzéből él." (Nádas Péter)

Ahogy visszamenőleges törvényekkel meg kormányrendeletekkel kormányoznak, valahogy úgy kéne visszamenőleges abortusszal megakadályozni, hogy a miniszterelnök úr a világra jöjjön - mondja a taxisbácsi durván.

Őrült gyűlölet hullámzik az utcán, teszi hozzá, élő emberrel nem találkozol, aki a Fideszre szavazott volna, csak a lekenyerezettek, a kisfalvak lakói, a nyuggerek és a határokon túliak szerelmesek bele, mint a szektások a vezérükbe. Azért épít annyi stadiont meg fociakadémiát a határon túliaknak a csüngőhasú, mondja a taxisbácsi, mert a kisebbségi magyarok jogos sérelemként őrzik trianoni elszakíttatásukat és a monarchia illiberális komcsi utódállamainak kegyetlen elnyomását, ezt a jogos sérelmüket és fájdalmukat használja ki és ezzel él vissza okosan a főminiszter.  A határon túliak és az agyonpénzelt egyházak mellett mohó, korrupt és cinikus udvaroncai, a lekenyerezett lojálisok, akik jól jártak a NERrel, és a megtévesztett, iskolázatlan és kiszolgáltatott rétegek az ő fő támaszai, szó nincs arról, hogy megint rájuk szavazott volna az ország kétharmada, a támogatók aránya kevesebb, mint a szavazók fele, kevesebb voksot kaptak, mint az ellenzék, bár most fél téglával verik a mellüket, hogy kétharmad az kétharmad, csak ugye addig szerelgették a választási törvényt, amíg a félből kétharmadot csináltak, tehát ismét egy kisebbség oktrojált diktatúrájában élünk. És íme, megvalósították az ország cselédfalusi harmadának örök álmát, és létrehozták nem a munkás-paraszt hatalmat, hanem a büdös paraszt-hatalmat, nem a proletárdiktatúrát, hanem a prolik diktatúráját, mely megvalósítja a cselédfalu és a különítményes mentalitás koalícióját, a kriptonyilasok meg gyökértelen kultúra nélküliek, parvenük és a prolik regnálását, akik von haus aus a szotyizást meg a focit hozták latinos műveltség gyanánt.

Most ezek a mohó cinikusok alkotják a vezér körüli udvaronc, lakáj- és kutyahad belső körét, egyik felük tehát dzsentri és különítményes ősökkel büszkélkedhet, másik felük a falu széléről az MSZMP segítségével felkapaszkodó, majd kellő időben (a téeszföldet, székházat) privatizáló volt elvtársak neofarok kultúráját apportálja az országot lenyúló vállalkozásba, amit úgy hívnak, hogy FIDESZ. Vadász kollégám száz év után letette a puskát, holott elképzelhetetlennek tűnt, hogy ő abbahagyja a vadászatot, de a vadásztársaságban annyi lett a hozzá nem értő, brutális parvenü, aki nem tiszteli az állatot, nem ismeri a vadászat rituáléit és nem tud lőni, hogy akkor, amikor legutóbb hajszál híján őt is majdnem lepuffantotta egy ilyen újgazdag jóllakottnapközis köldökszösz, úgy érezte, hogy nincs tovább.

Most a maradék autonómiák felszámolása zajlik, a kultúra és a tudomány gleichschaltolása, egyformásítása, ami a gyűlöletpropagandával és a médiamonopóliummal rendet teremt belül, míg a főminiszter kívül az országnak a keleti béketáborba való tereléséből és a szélsőjobbal meg a nyíltan fasiszta erőkkel való kokettálásból remél erőt meríteni. Arra használja az egyszeri történelmi lehetőséget, ami immár soha nem fog visszatérni, az Európához való csatlakozást, hogy a beáradó úniós pénztengerből a kis családját és a kriptonyilas sleppjét tőkésítse fel ahelyett, hogy felépítene egy vidám és virágzó európai országot, ahol nem a megosztottság, hanem a kiegyezés formálja a nemzeti közösséget. És sajnos abban a globális hitvitában, ami a nemzeti alapú, illetve a nemzetközi szervezetek kooperációjára alapozó világrend között zajlik, megint a rossz oldalra áll, mint a kormányzó ellentengernagy, majd népünk bölcs bőrfejű vezére vagy a gulyáskommunizmus ugyancsak proli pártfőtitkára, megint a vesztesek között leszünk, mondom a taxisbácsinak, aki erre búcsúzóul úgy reagál, hogy az ország első embere megint a f@llosz rosszabbik végére állította az országot, és nem ő fog nagyot nyelni, hanem mi. 

1 komment

Címkék: proli


A bejegyzés trackback címe:

https://birdland.blog.hu/api/trackback/id/tr6714277179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helga Beauty Salon. 2019.01.02. 15:30:00

"A dzsentri és a proli mindig más pénzéből él." (Nádas Péter)

Szent igaz, kár hogy Nádas a saját fajtáját kihagyta, tehát így öngól! Az már külön hab a tortán, hogy általában ha felkapaszkodnak a Nádas félék, egyből a dzsentri allűrjeik lesznek, ha hatalomba is jutnak, arra meg a prolikat használják! Ne szidjátok a bázisotokat! :D
süti beállítások módosítása