HTML

Birdland

Politológia, közgazdaságtan, história, művelődéstörténet

Friss topikok

  • Helga Beauty Salon.: "A dzsentri és a proli mindig más pénzéből él." (Nádas Péter) Szent igaz, kár hogy Nádas a saját ... (2019.01.02. 15:30) A neofarok prolidiktatúra
  • lobster thermidor: A második gondolat urban legendnek jelzett zárójeles részéhez annyit fűznék hozzá, hogy a mese szí... (2012.06.02. 07:52) A falusi focista fél

2019.04.08. 06:30 LINOLEA

Forradalom

Ha netán tényleg kivezeti az únióból az országot CSV (Csüngőhasú Viktor), akkor készítheti valamelyik honvédségi repülőt, mert na, akkor jön el az a pillanat, hogy felrobban a paprikás csirke, elkapják egy szívlapáttal bayerzsótit meg rogán antilopot, akkor alakul ki az a forradalmi helyzet, ami ’56 előtt.

Mert, barátaim az úrban, ’56 nem akkor tört ki, amikor a legszarabb volt. Emlékezzünk csak. Sztálin halála után rapporta hívták a bőrfejűt, és kiszabták a trónszékből, mint a macskát szarni, és jött Nagy Imre, aki lazított a présen. Az Új Szakaszban amnesztiát hirdetett, becsukatta az internáló lágereket, megszüntette a kitelepítést, kicsit normalizálódni látszott a helyzet, emelkedni kezdett az életszínvonal, a mélykomcsik (vö. mélymagyarok) sértődötten nyafogtak és hisztiztek, hogy mi van, eztán üldözni fogják őket? (Olvasd el Gábor Miklós Egy csinos zsenijét, ahol megörökíti ezt a sértődöttséget, persze ő is üldözöttnek érezte magát). És akkor egyszer csak (’55 második felében) felerősödik a resztalinizáció, az eretnek Nagy Imrét leváltják minden tisztségéből, majd még a pártból is kizárják, szigorítják a beszolgáltatást, szaporodnak a retorziók, azaz megint felmerült, hogy romlani fog a helyzet, hogy visszajön a kis kopasz, R1G, hogy ismét beindul a prés, a padláslesöpréstől a testi kínzásig és a terrorig, jön Gerő Ernő, a barcelonai mészáros. És akkor egy nemzet úgy érezte, hogy akkor inkább a halál, és örvényszerűen belecsavarodtunk ’56 szent csodájába. A reflektív magyar kultúra és történelem rendszerint követi az eseményeket, ritkán vezeti, de van, amikor felcsillan és berág, és odabasz, lásd pl a reformkort megkoronázó ’1848-at és ’56-ot.

Ha tehát ismét az a helyzet jön létre, hogy az úniós csatlakozás után ismét kipottyanunk Európából, beáll az ’56-tal analóg helyzet, és akkor újra piros lesz a vér a pesti utcán, ez tutifix, mert csúnya polgárháborús  jelenetek következnek. Itt most nem külső hatalom erőszakos fellépésére lehet számítani, hanem a belső kistafírozott és lebutított egyharmad és az O1G államát már most elképesztően gyűlölő másik harmad csúnya összecsapására, ha tényleg kivezeti az únióból az országot CSV, az O1G. Én szóltam.

 

Szólj hozzá!

Címkék: forradalom O1G


A bejegyzés trackback címe:

https://birdland.blog.hu/api/trackback/id/tr1614747131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása